Gandalfácké kuře KFC



Chtěla sem napsat, že i tohle papání je pro 2 osoby, ale těžko říct… někdo jí víc a někdo míň, tak se doma porovnejte, odhadněte kolik sníte a pak zase násobte…. Matematika je základ dobrého jídla :D

Suroviny:
4 plátky kuřecích prsíček
350-500 ml podmáslí
150 g mouky
jeden a půl lžičky soli
lžička sladké papriky
půl lžičky pepře
půl lžičky sušeného česneku
lžička steakového koření
špetka strouhaného muškátového oříšku

Jak na to:
Kuřecí porce ponoříme do misky s podmáslím, necháme uležet 2-3 hodiny a několikrát obrátíme. Smícháme mouku s ostatními přísadami a okapané kousky masa obalíme v ochucené mouce, kterou připravíme smícháním zbylých přísad. (Okapané, ne že je budete sušit bez té marinády půl hodiny). Smažíme na oleji, nebo ve fritovacím hrnci na 180 °C.
Kuře podáváme s bramborovou kaší nebo podle vlastní fantazie. Pokud chcete i dobu smaženi,tak ta se pohybuje tak v rozmezí 10-15 minutek max. Doba přípravy: když nepočítám to marinování masa, tak vám to zabere asi 40 - 50 minut.

Dobrou chuť všem přeje Avstry

Avstry